Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hong Kong’da polis dinlenme tesisine molotofkokteyli ile saldırı düzenlendi

Hong Kong’daki bir polis dinlenme tesisine bu sabah (1 Aralık) molotofkokteyli ile saldırı düzenlendi. Bir şüpheli tesisin yakınlarında yakalanırken, diğer şüpheliler aranıyor. 

Pekin hükümetinin kapsamlı ulusal güvenlik yasasını uygulamaya başlamasından beri Hong Kong’da bu tip saldırılara pek rastlanmıyordu. Polis, bu sabah erken saatlerde siyah giyinmiş üç erkeğin, Hong Kong’un Mong Kok semtinde polis dinlenme tesisi bulunan binanın otoparkına molotofkokteyli fırlattıklarını söyledi.

Saldırıdan sonra 18 yaşında bir şüpheli, tesisten yürüme mesafesi uzaklığında bir yerde yakalandı. Biber gazı taşıyan gencin saldırıyla alakası olup olmadığı henüz bilinmiyor. Yerel medya, saldırı sonucu sadece bir kamyonun hasar gördüğünü aktardı. 

Hong Kong geçen yıl, yedi ay boyunca devam eden ve çoğu zaman şiddetle müdahale edilen demokrasi yanlısı protestolarla sarsılmıştı. Bugünkü saldırının düzenlendiği Mong Kok semti de çok sayıda çatışmaya sahne olmuştu.

Hong Kong’da artık polise yönelik saldırılar “terörizm” olarak sınıflandırılıyor ve 10 yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor. 

Pekin, ulusal güvenlik yasasının istikrar sağladığını iddia ediyor. Batılı liderler de dahil olmak üzere bu yasayı eleştirenler, Çin’in, İngiliz sömürgesinden devraldığı Hong Kong’da özgürlük gibi değerleri koruyacağına dair teminatı ortadan kaldırdığını öne sürüyor.  

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.