Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya’da orman yangınları devam ediyor: 25 bin kişi tahliye edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinin güneyindeki orman yangınları neredeyse bir yıldır devam ediyor. Önceki gün, bir evde çıkan yangın şiddetli rüzgarlar nedeniyle yaklaşık altı bin dönümlük alana yayıldı. Yetkililer, 25 binden fazla kişinin bölgeden tahliye edildiği açıkladı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında ise iki itfaiyecinin yaralandığı belirtildi.  

İtfaiye yetkilileri, Los Angeles’a yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Silverado’da bir evde çıkan yangının hızla çevreye yayıldığını açıkladı. Yangın sebebiyle birçok evin hasar gördüğü, bazı evlerin ise yıkıldığı bölgeye 500’den fazla itfaiyeci müdahale ediyor.

Acil durum müdahale ekiplerine göre, perşembe (3 Aralık) günü başlayan yangın sebebiyle çeşitli bölgelerden 25 bin kişi tahliye edildi. Orange County İtfaiye Dairesi Şefi Brian Fennessy, bölgede yaşayanlardan evlerini bir an önce terk etmelerini istedi.

Orange County’deki Amerikan Kızılıhaçı Sözcüsü Greta Gustafson, önceki gün yaptığı açıklamada, evlerinden ayrılmak zorunda kalan 170 kişiyi otellere yerleştirdiklerini söyledi.

Kaliforniya Yangın İdaresi verilerine göre yılın başından bu yana çıkan sekiz bin 500 civarındaki orman yangınında, 16 bin kilometrekareden fazla alan zarar gördü ve en az 31 kişi hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.