Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mülkiyeliler Birliği’nden Türk Tabipleri Birliği’ne anlamlı ödül: “Bu ödül tüm üyelerimiz, meslektaşlarımız ve bütün sağlık emekçileri için büyük bir onur ve bizler için motivasyon kaynağıdır, halk sağlığı için mücadelemiz sürecek”

Her yıl Mülkiye’nin (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi) kuruluş günü olan 4 Aralık tarihinde Mülkiyeliler Birliği İstanbul Şubesi tarafından niteliği bakımından örnek kamu hizmeti sunan kişi ve kurumlara verilen Vefik Kitapçıgil Kamu Hizmeti Ödülü’ne bu yıl Türk Tabipleri Birliği (TTB) layık görüldü.

Bu yılki ödülün TTB’ye verilmesinin gerekçesi Mülkiyeliler Birliği tarafından, “Sağlık hizmetlerinin kamu tarafından sağlanmasını öngören sağlık politikalarını savunması; en temel insan hakkı ve kamu hizmeti olan insan sağlığının korunması; insanların tıbbi tedaviden nitelikli, eşit ve hızlı bir şekilde yararlanması için hayatlarını ortaya koyarak mücadele eden doktor ve sağlık emekçilerimizin üstün çabaları Türk Tabipleri Birliği’nin ödülü almasındaki en önemli etkenler oldu” sözleriyle açıklandı.

Mülkiyeliler Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Yunus Isın ödül töreninde
şunları söyledi: “Çağdaş dönemlerde eşi benzeri görülmemiş bir salgın
karşısında yer yer son derece elverişsiz koşullarda, canları pahasına görev yapan doktorların ve sağlık emekçilerinin çalışmaları toplumumuzun tüm kesimlerinin takdirine şayan olmuştur. Türk Tabipleri Birliği ve kıymetli üyelerine, temel bir insan hakkı olan ‘sağlık hakkının’ savunulmasında gösterdikleri üstün gayretin yanı sıra, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusundaki tutarlı ve bilimi temel alan duruşları nedeniyle Vefik Kitapçıgil Kamu Hizmeti Ödülünü tüm Mülkiyeliler adına takdim
etmekten büyük onur duyuyorum.”

“Halk sağlığı için mücadelemiz sürecek”  

Birlik adına ödülü alan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ise şöyle konuştu:

“Bu ödül tüm üyelerimiz, meslektaşlarımız ve bütün sağlık emekçileri için büyük bir onur ve bizler için motivasyon kaynağıdır. Halk sağlığı için mücadelemiz sürecek.”

Mülkiyeliler Birliği İstanbul Şubesi tarafından 2004 yılından beri verilen Vefik Kitapçıgil Kamu Hizmet Ödülü’ne bugüne dek layık görülen kurum ve kişiler arasında Zekeriya Temizel, Güngör Uras, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Cumhuriyet gazetesi, Medyascope ve Prof. Dr. Kerem Altıparmak yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.