Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Warner Bros., 2021 yılında vizyona girecek filmlerini aynı anda internette de yayınlayacak

Warner Bros. yapım şirketi, perşembe (3 Aralık) günü, 2021’de vizyona girmesi planlanan 17 filmin aynı anda sinemalarda ve çevrimiçi olarak HBO Max’te yayınlanacağını duyurdu.

Warner Bros. koronavirüs salgını dönemindeki krizi fırsata çevirmek için, 2021’de vizyona girmesi planlanan filmlerini çevrimiçi yayın platformu HBO Max’te aynı gün yayınlama kararı aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında sinema sektörü de sinema salonlarının kapalı olmasından dolayı büyük bir darbe aldı. Sinema salonları kapalı olduğu için filmlerini beyaz perdeye taşıyamayan film yapımcıları salgın boyunca farklı yollar aramaya devam ediyor. Genellikle çevrimiçi yayın kuruluşlarıyla anlaşmalar sağlayan yapım şirketlerinden Warner Bros., bugüne dek yapılmamış bir şeyi gerçekleştirerek, 2021 yılında birçok insanın merakla beklediği filmlerinin çevrimiçi yayın kuruluşu HBO Max’te yayınlanacağını açıkladı.

Warner Bros.’un açıklamasına göre 2021 yılında vizyona girmesi planlanan “The Matrix 4”, “Dune”, “Mortal Kombat”, “The Suicide Squad”, “Reminiscence”, “Malignant”, “Godzilla vs. Kong”, “Tom & Jerry”, “Space Jam: A New Legacy”, “Judas and the Black Messiah”, “The Many Saints of Newark” ve “In the Heights” filmleri vizyona girdiği gün HBO Max’ten de yayınlanacak. 

2021’de vizyona girecek filmler HBO Max’te yalnızca bir ay yayınlanacak ve sonra yayından kaldırılacak. Henüz sadece Amerika’da hizmet veren HBO Max’in bu karardan sonra diğer ülkelere nasıl bir hizmet sağlayacağı ise henüz belli değil.

WarnerMedia CEO’su Jason Kilar, “Birçok işletme gibi, salonlar da şu anda zor bir noktada. Hepimiz bir salgının içindeyiz ve bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Onlara yardımcı olmak için yapabileceğimiz şeylerden biri, onlara büyük bütçeli, iyi anlatılmış hikayelerden düzenli bir akış sağlamaktır” dedi.

Warner Bros.’un bu girişimi Hollywood çevrelerinde “samimi” bulunmadı. Sektör temsilcilerine göre Kilar’ın tek derdi, HBO Max’i ABD’de 73 milyon ve dünya çapında yaklaşık 200 milyon aboneye sahip Netflix’in karşısına rakip olarak çıkarmak.

Derleyen: Meryem Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.