Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Büyükelçi kararnamesi: AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu Tanzanya’ya büyükelçi atanırken yeni Vaşington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Tebliğe göre Türkiye’nin Vaşington Büyükelçiliği görevine mevcut Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, 2017 yılından beri AFAD Başkanı olan Mehmet Güllüoğlu ise Türkiye’nin Tanzanya’daki Darüsselam Büyükelçiliği görevine getirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tebliğine göre Türkiye’nin Vaşington Büyükelçiliği görevine Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan atandı.

2017 yılından beri Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Güllüoğlu ise Tanzanya’da görevlendirilerek Darüsselam Büyükelçisi oldu.

Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği’ne Cihat Erginay, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’ne Ahmet Başar Şen, Türkiye’nin AGİT Nezdindeki Daimi Temsilciliği’ne Hatun Demirer, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’ne Ahmet Demirok getirildi.

Tebliğ edilen isimler şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.