Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kılıçdaroğlu İzmir’de: “Belediyelerimiz tarih yazdı, merkezi hükümet engel olmazsa sorunları kısa sürede çözeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından bölgedeki belediyelerin çalışmalarını ve depremzedelerin durumunu gözlemlemek üzere İzmir’deydi. CHP lideri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Bayraklı, Bornova ve Seferihisar ilçe belediye başkanlarıyla görüştü. 

“Belediye başkanlarımız tarih yazdı”

Depremin ardından vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İzmir’in yaşadığı acı Türkiye’nin ortak acısı haline dönüşmüştür. Gerek bizim diğer belediyelerimiz, gerek Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İYİ Partili belediyelerin katkıları olmuştur. Merkezi hükümet de elinden gelen çabayı gösterme konusunda bir gayret içine girmiştir. Ama şu açık ve nettir, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve belediye başkanlarımız burada bir tarih yazmışlardır” diye konuştu.

“Belediyelerimiz kentsel dönüşüm konusunda merkezi hükümet engel çıkarmadığı sürece her türlü sorunu çözeceklerdir”

Depremde zarar gören tüm binaların yıkılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Merkezi hükümetin yapacağı her türlü katkı çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz, merkezi hükümetle bu sorunların rahat bir şekilde giderilmesi açısından ellerinden gelen bütün çabayı gösterecekler” dedi.

CHP lideri, depremin zarar verdiği bölgelerde yapılacak olan kentsel dönüşüm ile ilgili olaraksa şunları söyledi: “Bundan sonra kentsel dönüşüm konusunda merkezi hükümet engel çıkarmadığı sürece her türlü sorunu kısa sürede çözeceklerdir. Ama bizim gönlümüzde yatan, merkezi hükümetle yerel yönetimler arasında karşılıklı güçlü bir diyaloğun olmasıdır. Sorun bir parti sorunu değildir. Deprem sorunu hepimizin ortak sorunudur.”

Apartman görevlilerine “örgütlenin” çağrısı

İzmir depreminde yıkılan ve hasar gören binaların apartman görevlileriyle de görüşen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de bir milyon apartman görevlisi var. Siz büyük bir güçsüzünüz. Sizin hakkınızı siyasi olarak ben savunacağım ama siz de hakkınıza sahip çıkın. Örgütlenin. Örgütlendiğiniz sürece güçlü olursunuz” diye konuştu. CHP lideri, apartman görevlilerin yaşadığı sıkıntılara da değinerek, “Belediye başkanı arkadaşlarıma apartman görevlilerin sorunlarının tamamına sahip çıkın dedim. Hiç kimse İzmir’de sahipsiz hissetmesin. Bunu yapacağız ve yapmak zorundayız. Bu bizim insani görevimizdir” dedi.

Depremzedelere geçmiş olsun ziyareti

Kılıçdaroğlu daha sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere’de yapılan deprem konutlarına yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.

CHP lideri, İzmir depreminin simgelerinden, enkazdan 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin’in ailesi ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra enkazdan 65 saat sonra çıkarılan Elif Perinçek ve ailesi ile Bornova’daki evlerinde bir araya geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.