Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün Sakarya’daki evine silahlı saldırı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün Sakarya’daki evine silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda evin camları kırılırken Üstün’ün saldırı sırasında ailesiyle birlikte Ankara’da olduğu öğrenildi. 

Saldırgan gözaltına alınırken Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Saldırının 11.30 sularında gerçekleştiğini belirten Özcan, “Kendini S.A. olarak tanıtan saldırgan, emniyet kayıtlarına göre geçmişte benzer olaylara karışmış, çete suçlarından sabıkası olan ve intihara meyilli bir şahıstır. Saldırı Sayın Üstün’ün komşuları tarafından ihbar edilmiş, bunun üzerine olay yerine gelen güvenlik birimlerimiz şahsı gözaltına almıştır. Saldırganın aynı zamanda kendisini ihbar ettiği de anlaşılmıştır” dedi.

Olay anında Üstün ve ailesinin şehir dışında olduğunu aktaran Özcan, açıklamasına şöyle devam etti: “Sözkonusu hadise ile ülkemizin geldiği noktayı, artık kimsenin can ve mal güvenliğinin kalmadığını büyük bir üzüntüyle tekrar görüyoruz. Türkiye’de temiz siyaset ve güvenli gelecek ilkesiyle çıktığımız yolda, çetelerin ve yönlendirdikleri kriminal kişilerin korkutmaya ve sindirmeye yönelik bu saldırıları bizleri yıldıramayacak. Sayın Üstün’e tekrar geçmiş olsun diyor, bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.