Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüsü atlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 114 gün sonra görevine döndü

Ağustos ayında koronavirüse yakalanan ve ağır geçen tedavi sürecinin ardından hastalığı atlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 114 gün sonra görevinin başına döndü. Belediye binasının girişinde halk tarafından alkışlarla karşılanan Böcek, önümüzdeki günlerde bir basın açıklaması yapacağını söyledi.

Yaklaşık dört aylık bir aranın ardından görevine dönen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 16 Ağustos’ta boğaz ağrısı şikayeti ile gittiği özel hastanede PCR testi olmuş ve test sonucunun pozitif çıktığını açıklamıştı. Test yaptırdığı özel hastanede tedavi altına alınan Böcek, sağlık durumu kötüleşince Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilmişti. Hastanede kaldığı 108 günün 64’ünü yoğum bakım ünitesinde geçiren Böcek, koronavirüsü yendikten sonra akciğerlerinde oluşan hasar nedeniyle uzun süre uyutulmuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Murat Yılmaz, Böcek’in tedavi sürecinin zorlu geçtiğini belirterek “Sayın Böcek hastanemize geldiğinde akciğer dokusu bir bebek akciğeri kadar küçülmüştü. İğne oyası işler gibi yavaş yavaş o akciğeri açtık” diye konuştu.

3 Aralık Perşembe akşamı taburcu olan Böcek’in tedavi süreci halen devam ediyor. Öte yandan Böcek, ilerleyen günlerde sağlık durumu ve göreve dönüş süreci ile ilgili bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.