Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vaillant Türkiye salgına rağmen 2020’de yüzde 50 büyümeyi planlıyor

Kombi üreticisi Vaillant, koronavirüs salgınına rağmen 2019’da elde ettiği büyümenin üzerine çıktı ve yılı yüzde 50 büyüme ile tamamlamayı planlıyor. Vaillant Türkiye’nin 2020 yılı performansının değerlendirildiği çevrimiçi basın toplantısında konuşan Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel, “Vaillant Group Türkiye olarak tüm yatırımlarını sadece ana iş kollarına yapan son derece odaklı bir grubuz. Gelecekle ilgili planlarımız içinde de sadece bu sektöre yatırım yapmak var. Amacımız; pazar payımızı ve üretim çeşitliliğini artırarak müşteri memnuniyetini üst seviyeye çıkarmak” dedi.

Vaillant’ın global yapısı içinde yüzde 10’luk paya sahip olan Türkiye’nin bu zorlu dönemde grup içinde Almanya ve Polonya ile birlikte en iyi büyüme rakamlarına ulaşan ilk üç ülke arasında yer aldığını dile getiren Alper Avdel, “Dövizin aşırı değerlendiği bir yıl yaşadık. Bu sebeple de adetsel bazda artışı daha anlamlı buluyoruz. Bu yılı, adetsel bazda yüzde 20’nin üzerinde büyümeyle bitireceğimizi öngörüyoruz. Yüzde 6,7 olarak açıklanan Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrek büyüme rakamına baktığımızda, bu büyümede inşaat sektörünün payının yüzde 0,42 olduğunu görüyoruz. İklimlendirme sektörü ise 2020 yılının ilk altı ayında elde ettiği yüzde 10 büyüme ile salgın sürecinde pozitif ayrışan sektörler arasında yer aldı. Ürettiğimiz ürünlerin insanlar için gerekli olan hijyen ihtiyacını karşılamaya yönelik olması bu noktada önemli rol oynadı. 2021 yılı için ise temkinli bir iyimserlik içerisindeyiz” diye konuştu.

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu da şunları söyledi: “Türkiye genelinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda tüm kategorilerde büyümenin yanı sıra, yeni gaz gelen Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde diğer bölgelere kıyasla daha hızlı büyüdük. Kategori bazında bakarsak yüksek kapasiteli kazan ürünlerinde iki kat, ısı pompasında ise yüzde 27 büyüdük. Geleneksel iş kolumuz olan kombi kategorisinde ise 100 bin adedin üzerinde satış gerçekleştirerek yılı kapatmayı planlıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.