Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2020 yılı Şeffaflık Ödülleri sahiplerini buldu: Medya kategorisindeki ödül, Medyascope’tan Bahadır Özgür’e verildi

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından her yıl verilen Şeffaflık Ödülleri sahiplerini buldu. 2020 yılı ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Medyascope’ta “İki Satır” programını yapan gazeteci Bahadır Özgür’e verildi.

“Mansur Yavaş, erişebilir karar alma ve hesap verebilir bir yönetim sağladı”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dernek tarafından Şeffaflık Özel Ödülü‘ne layık görüldü. Şeffaflık Derneği’nden yapılan açıklamada, “Şeffaflığın sağladığı sosyal hesap verebilirlik ve erişilebilir karar alma anlayışı ile örnek bir yönetim sergilemektedir. Başkentin yönetiminde şeffaflığın ve katılımcılığın evrensel ölçütlerde uygulanıyor olması, yereldeki güçlü demokrasi deneyimini yeni kuşaklara aktarmakta ve yurttaşların, kamu kurumlarına ve idari süreçlere güvenini yeşertmektedir. 2020 Şeffaflık Özel Ödülünü Sayın Mansur Yavaş’a sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” denildi.

“Salgın, şeffaflığın yaşamsal önemini çarpıcı bir biçimde ortaya koymuştur”

Koronavirüs salgını boyunca yaptığı şeffaflık çağrısının yanı sıra, çalışmaları ve açıklamalarıyla öne çıkan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise kurumsal alanda ödüle layık görüldü Ödülün gerekçesi, “Küresel salgın, şeffaflığın yaşamsal önemini çarpıcı bir biçimde ortaya koymuştur. Süreç yalnızca salgın verilerinin değil, karar alma süreçlerinin de şeffaf olmasının toplum adına ne kadar büyük bir kazanım olacağını göstermiştir. Türk Tabipleri Birliği, sahada halk sağlığı, kamuoyu önünde de şeffaflık ve veriye dayalı, katılımcı karar alma mekanizmaları için gurur verici bir mücadele yürüterek sivil toplum örgütlerinin demokrasi adına ne kadar vazgeçilmez olduğunu tekrar göstermiştir” diye açıklandı.

“Kayırmacı ilişkileri ve yolsuzluğun belirlediği güç ağlarını irdeleyen Bahadır Özgür, medya alanında ödüle layık görülmüştür”

Dernek, medya kategorisindeki ödülü ise Medyascope‘ta İki Satır programını yapan gazeteci Bahadır Özgür’e verdi. Ödül açıklamasında “Kayırmacı ilişkileri ve yolsuzluğun belirlediği güç ağlarını kuramsal düzeyde irdeleyen ve kamu kaynaklarının özel çıkarlara nasıl sunulduğunu somut bir şekilde ortaya koyan Bahadır Özgür, medya kategorisinde ödüle layık görülmüştür” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.