Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Donald Trump’ın çocukluğunu geçirdiği ev, başkan seçildiği 2016 yılından bu yana üçüncü kez satışa çıkarıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın çocukluğunu geçirdiği New York’taki ev, 2016 yılından bu yana iki kere satıldı. Evin 2016’dan bu yana üçüncü kez satışıyla ilgilenen emlak şirketi Trump destekçilerine, evi 3 milyon dolara satın almaları ve hediye olarak Trump’a vermeleri çağrısında bulundu.

Trump’ın çocukluğunun geçtiği New York’taki evin satışıyla ilgilenen Paramount Realty emlak firması, bağış toplama sitesi GoFundMe’de başlattığı kampanyayla evi tekrar Trump’a hediye etmeyi amaçlıyor.

Trump hayranlarını, evin satış değeri olan 3 milyon dolara ulaşılmasına katkı vermeye çağıran Paramount Realty emlak firması, 3 milyon doların toplanması halinde çocukluğunun geçtiği evin Trump’a verileceğini açıkladı.

Şirket kısa süre önce New York’un en lüks semtlerinden biri olan Jamaica Estates’te bulunan klasik evi müzayedelerde satmaya çalıştı ancak 3 milyon dolar fiyat biçilen evin alıcısı çıkmadı. Paramount Realty’de çalışan Misha Haghani, Fransız Basın Ajansı’na (AFP) verdiği demeçte, “daha önce hiç yapılmamış” bir kitle fonlaması stratejisini geliştirdiklerini söyledi. Haghani, “3 milyon dolar veren varlıklı bir alıcı yerine, Trump’ı seven bir milyon insanın her birinin üç dolar vermesi daha olasıdır” dedi.

Trump’ın göreve gelmesinden kısa bir süre sonra, Mart 2017’de evin 2,14 milyon dolara satıldığını hatırlatan Haghani, destekçilerinin eski emlak kralı Trump için evi almalarının “neredeyse bir teşekkür ya da bir veda hediyesi” yerine geçeceğini söyledi. Haghani, Ekim 2019’da ikamet durumunu New York’tan Florida’ya taşıyan Trump’a ev projesi hakkında danışılmadığını da sözlerine ekledi.

Trump’ın kabul etmemesi durumunda evin bir hayır kurumuna bağışlanacağını belirten Haghani, ABD başkanı bir hayır kurumu seçmezse onun için seçim yapacaklarını söyledi.

Peki Trump destekçileri Trump için evi satın alacak mı? GoFundMe’de salı günü (8 Aralık) başlatılan bağış kampanyasında şu an için 45 dolarlık tek bir bağış yapıldığı belirtildi.

Derleyen: Meryem Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.