Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Birliği’nden Hasankeyf’i anlatan “Şin” filmine insan hakları ödülü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda, Batman’da Ilısu Barajı’nın suları altında kalan tarihi Hasankeyf ilçesini anlatan “Şin” filmi, “En İyi Film” ödülüne layık görüldü. Diyarbakırlı Mehmet İsmail Çeçen’in yönettiği filmde, sulara gömülen tarihi Hasankeyf ve ilçedeki mezarlıktan yakınlarının kemiklerini taşıyan köylülerin hikayesi anlatılıyor.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması‘nda ödüller sahiplerini buldu. Yapımcı-yönetmen Semra Güzel Korver, gazeteci Doğan Şentürk, akademisyen Nezih Orhon, oyuncu Songül Öden ve eleştirmen-oyuncu Emrah Kolukısa’nın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, baraj suları altında bırakılan tarihi Hasankeyf ilçesinin son durumunu anlatan “Şin” filmi, yaklaşık 90 film arasından seçilerek En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü.

Filmin yönetmeni Mehmet İsmail Çeçen

Yapımcılığını Melih Nazlıcan ve Mehmet Akyıl’ın üstlendiği filmin yönetmeni Mehmet İsmail Çeçen, daha önce yaptığı birçok kısa film ile ulusal ve uluslararası düzeyde ödüller kazanmıştı.

Şin, Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesinin Ilısu Barajı’nın suları altında kalması nedeniyle yok olan köyleri ve mezarlıklardan yakınlarının kemiklerini taşıyan köylülerin hikayesini anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.