Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tekfen “CDP Global A Listesi”ne girdi

İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla iş dünyasının işleyişini değiştirmeyi hedefleyen dünyanın en büyük çevre raporlama platformu Carbon Disclosure Project (CDP) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programlarına dünya çapında 10 bine yakın şirket raporlama yaptı. Tekfen Holding, her iki programda da “A” seviyesinde derecelendirilen dünyadaki 63 şirketten biri olurken, Türkiye’den de tek şirket oldu.

Tekfen Holding, dünyanın en güçlü yeşil Sivil Toplum Kuruluşu olarak tanınan Carbon Disclosure Project (CDP) İklim Değişikliği ve Su Programlarına, gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında raporlama yaptı. Dünya çapında 10 bine yakın şirketin raporlama yaptığı süreçte Tekfen Holding, her iki programda da “A” seviyesinde derecelendirilen Türkiye’deki tek şirket olurken dünyadaki 63 şirketten de biri oldu.

İlk kez 10 yıl önce, 2010 yılında iklim değişikliği ile ilgili verileri izlemeye, ölçmeye ve analiz etmeye başlayan, 2017 yılından bu yana CDP İklim Değişikliği Programı’na, 2018 yılından bu yana da CDP Su Güvenliği Programı’na şeffaflıkla resmi raporlama yapan Tekfen Holding, Şubat 2020’de ise Türkiye İklim ve Su Liderleri arasında yer aldı.

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Cahit Oklap, “Tüm dünyada sürdürülebilirliğin bir lüks değil, ortak geleceğimiz için yaşamsal bir gereklilik olduğu artık her zamankinden daha yüksek bir sesle dile getiriliyor. Tekfen Holding olarak gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilirlik çalışmalarımız doğrultusunda CDP’nin global seviyede hem iklim hem de su liderleri listesinde Türkiye’den yer alan tek şirket olmamız ise bizi gururlandırıyor. Geçen şubat ayında Türkiye İklim ve Su Liderleri arasındaki yerimizi almıştık. Şimdi ise on yıllık yoğun bir çalışmanın sonucunda başarımızı uluslararası düzeye taşımış olmamız, doğru yolda ilerlediğimizin somut bir kanıtı ve hedeflerimizi yükseltmemiz için müthiş bir motivasyon oldu” diye konuştu.

Tekfen Holding Sağlık, Emniyet, Çevre ve Kalite Koordinatörü Zafer Demirci de doğayı korumanın, Tekfen’in en önemi değerlerinden biri olduğunu belirtti: “Bu yaklaşımla, iklim ve su krizinin etkilerini de göz önüne alarak iş stratejilerimizi belirlemekte, kontrolümüz altındaki işyerlerimizde karbon ve su ayak izimizi küçültmek için önlemler almakta, diğer taraftan da Ar-Ge çalışmaları ile iklim değişikliği ve su güvenliğine olumlu katkılar sağlamaktayız. Tüm çabalarımızın takdirle karşılanması ve ‘CDP Global A Listesi’ içerisinde Tekfen’e de yer verilmesi, bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.