Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesi’nde çalışan hemşire Çiçek Çalışkan, 20 günde koronavirüs nedeniyle ailesinden dört kişiyi kaybetti

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde hemşire olarak görev yapan Çiçek Çalışkan, 20 gün içinde önce eşini, daha sonra sonra babasını, ağabeyini ve annesini koronavirüs nedeniyle kaybetti. Kendisi de enfekte olan Çiçek hemşirenin hastalığı atlattığı öğrenildi.

Önce eşini, dört gün sonra ise babasını kaybetti

Ergani Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan Çiçek Çalışkan’ın, Molla Gürani Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde coğrafya öğretmeni olarak çalışan eşi Zülküf Çalışkan, 4 Kasım günü koronvirüsten öldü. Üç çocuğu olan Çiçek Çalışkan, daha eşinin yasını bile tutamadan dört gün sonra babası Hacı İskan Kaya’yı koronavirüs nedeniyle kaybetti.

Ağabeyini ve üç gün sonra annesini de yitirdi

Önce eşini, sonra babasını kaybeden Çalışkan’ın Ergani’deki Sermet Yalçın Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak çalışan ağabeyi Muzaffer Kaya da 20 Kasım’da koronavirüs nedeniyle vefat etti.

Ağabeyinden üç gün sonra da annesi Hava Kaya’yı yine koronavirüs nedeniyle kaybeden hemşire Çiçek Çalışkan’ın da hastalığa yakalandığı ancak iyileştiği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.