Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi forvetleri arasında gösterilen İtalyan efsane Paolo Rossi, 64 yaşında hayatını kaybetti

Milan ve Juventus takımlarının efsanevi futbolcusu, İtalya’nın 1982 Dünya Kupası’nı kazanmasında önemli rol oynayan Paolo Rossi, 10 Aralık günü sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Rossi’nin eşi Cappelletti Federica, Instagram hesabından Rossi ve kendisinin bir fotoğrafını koyduğu paylaşımında “Sonsuza kadar” yazarak vefat haberini duyurdu.

Futbola 13 yaşında başlayan Rossi, Arjantin’deki 1978 Dünya Kupası’nda sergilediği performans ile uluslararası arenada dikkatleri üzerinde topladı. Golcü futbolcunun adı, İtalya’da 1980’de patlak veren şike skandalına karıştı. İtalya Futbol Federasyonu’nun şike iddialarını reddetmesine rağmen iki yıl futboldan men cezası aldı. Cezasını tamamlamasının ardından, İspanya’da düzenlenen 1982 Dünya Kupası’nda sahalara olağanüstü bir dönüş yapan Rossi, altı golle turnuvanın gol kralı oldu. Unutulmaz maçta Brezilya’ya üç gol atan Rossi, İtalya-Batı Almanya finalinde de 57. dakikada ülkesini 1-0 öne geçiren golü attı. İtalya, finalde Batı Almanya’yı 3-1 yenerek mutlu sona ulaştı. 

Rossi, 1982’de Avrupa’da yılın futbolcusu seçildi, sadece o zaman formasını giydiği Juventus’un değil, dünyanın en pahalı futbolcularından biri oldu. Juventus ile iki kez Serie A şampiyonluğu yaşayan Rossi, iki kez de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda final maçına çıktı ve 1985’te bu kupayı kaldırdı. Rossi aktif futbolculuk kariyerine 1987 yılında nokta koydu.

Rossi, İtalya’nın Brezilya’yı 3-2 ile turnuva dışına ittiği maçta üç gole de imza atmıştı.

Derleyen: Ali Macit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.