Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Azerbaycan zaferi bölgede yeni dönem açıyor

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık-Karabağ sorununda Türkiye’nin rolünü tartıştı.

Yetkin, Azerbaycan’ın düzenlediği 44 gün süren askeri harekâtın ardından Ermenistan’ın yenilgiyi kabul etmesinde Türkiye’nin de payı olduğunu vurguladı:

“Azerbaycan’ın sonuca ulaşmasında Türkiye üzerinden dünya pazarlarına ulaştırdığı petrol zenginliği kadar, Türkiye’nin baştan beri her koşulda Azerbaycan’ın yanında duran tek ülke olmasının da payı oldu. Bu destek yalnızca Karabağ operasyonunda Azerbaycan’a önemli taktik üstünlük sağlayan Türk yapımı TB2 insansız hava araçları ile sınırlı değildi. Azerbaycan’ın 1991’de bağımsızlığını ilanından bu yana Türkiye her dönemde Azerbaycan’a askeri ve siyasi destek verdi. Süleyman Demirel ve Haydar Aliyev’in ‘İki devlet, bir millet’ sloganı en çok Azerbaycan ile ilişkilerde somutlaştı.”

Azerbaycan ve Türkiye yönetimlerinin yaptıkları açıklamalarda kullanılan “Kafkaslar’da yeni dönem” ifadesinin dikkat çekici olduğunu belirten Yetkin, NATO üyesi olan Türkiye’nin Kafkaslar’da Rusya’ya karşı bir denge unsuru olduğunu söyledi. Bu durumun, Avrupa Birliği tarafından Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlar konusunda etkili olabileceğini belirtti.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.