Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

75 yaşındaki ağabeyi Haluk Sakık’a hapis cezası verilen Sırrı Sakık, Medyascope’a konuştu: “Artık basın açıklamasına katılmak direkt örgüt üyeliği sayılıyor”

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın Muş’ta yaşayan 75 yaşındaki ağabeyi Haluk Sakık’a, sekiz yıl önce katıldığı basın açıklamaları nedeniyle yargılandığı davada, “silahlı terör örgütü üyeliğinden” altı yıl üç ay hapis cezası verildi. Karara tepki gösteren Sırrı Sakık, ağabeyinin üç basın toplantısına katıldığı gerekçesiyle ve iki açıklaması bir araya getirilerek “örgüt üyeliği”nden ceza aldığını söyledi. Sakık ayrıca basın açıklamalarının izin alınarak yapıldığını hatırlattı.

2012 ve 2013 yılları arasında Muş İl Genel Meclisi üyesi iken partisi HDP’nin düzenlediği basın toplantılarına katılan Haluk Sakık’ın yargılandığı davada bugün karar çıktı. Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi, üç basın açıklamasında hazır bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Sakık’ı, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırdı.

Bugün 75 yaşında olan ağabeyinin sadece hazır bulunduğu basın açıklamalarından dolayı “örgüt üyeliğinden” ceza almasına tepki gösteren eski HDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuştu. Sakık, “Yaklaşık yedi yıl sonra dava açıldı. Çözüm süreci döneminde valilikten izin alınarak yapılan basın açıklamasında hazır bulunduğu için altı yıl üç ay hapis cezası veriliyor. Artık üç basın açıklamasına katılma veya basın açıklaması yapma faaliyetleri direkt örgüt üyeliği sayılıyor. Mahkemeler zorlama bir karar ile bu tür cezaları veriyor diye düşünüyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.