Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyaca ünlü Fransız teknik direktör Gerard Houllier, 73 yaşında hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü Fransız futbol adamı Gerard Houllier, 73 yaşında hayatını kaybetti. Houllier Paris Saint-Germain (PSG), Liverpool ve Olympique Lyon gibi önemli takımların yanı sıra, bir dönem Fransa Milli Takımı’nı da çalıştırmıştı.

1998-2004 yılları arasında görev yaptığı İngiltere ekibi Liverpool’da biri UEFA Kupası olmak üzere altı kupa kazanan Houllier, 1985-86 sezonunda PSG’yi ve 2005-2007 yılları arasında da Lyon’u üst üste iki kez Fransa Ligue 1 şampiyonluğuna taşımıştı.

Houllier, 1992-93 yıllarında Fransa Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevini de üstlenmişti. 1994-97 yılları arasında ise Fransa’nın alt yaş kategorilerini çalıştıran Houllier, 1996 Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nda takımıyla şampiyonluk yaşamıştı.

Son olarak İngiltere’de Aston Villa’yı çalıştıran Fransız teknik adam, geçen hafta bir kalp ameliyatı geçirmişti.

İngiltere tarihinin en önemli futbolcularından Gary Lineker, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hayır! Gerard Houllier vefat etti. Futbolun en zeki, en sıcak ve en güzel insanlarından biri” diyerek tecrübeli teknik direktörü andı.

Derleyen: Ali Macit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.