Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Yoksa Erdoğan’ı koronavirüs ölümlerinde de kandıran mı var?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de artan koronavirüs ölümleri karşısındaki tavrına değindi.

Türkiye’de artan koronavirüs vaka ve ölüm sayıları karşısında Erdoğan’ın bundan habersizmiş gibi davrandığını belirten Yetkin, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan daha önce “Aynı kıbleye dönüyoruz” diye samimiyetine inandığı Fethullah Gülen tarafından kandırıldığını söylemişti. Gerçeği ancak Fethullahçılar darbeye kalkıştıklarında görebilmişti. Cumhurbaşkanımızın iyi niyetinin Temmuz 2018’de Hazine ve Maliye Bakanı yaptığı damadı Berat Albayrak’a bağlı Merkez Bankası tarafından da istismar edildiğini de Kasım 2020’de gördük. Meğer kasada para kalmamıştı ama bunu bütün yürütme gücünü elinde tutan Cumhurbaşkanından saklamışlar, onu kandırmışlardı. Şimdi de insanın aklına ‘Yoksa Erdoğan’ı koronavirüs ölümleri konusunda da kandıran mı var?’ sorusu geliyor” diye yazdı.

“Sağlık Bakanlığının günlük açıklamaları da giderek güven kaybına uğruyor. Aylarca vaka sayısı, hasta sayısı ayrımıyla güya hasta sayısı az gösterilmeye çalışılırken, 10 Aralık’ta birdenbire hasta sayısının üçe katlandığına tanık olmuştuk. 12 Aralık’ta da birdenbire 1 milyon küsur kişinin bir günde iyileştiğine tanık olduk. Suni olarak ikiye ayrılan sayılar birleştirilince koronavirüs salgını kayıtlarındaki bu saçma tablo ortaya çıkmıştı” diyen Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.