Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Barosu, baro yönetimi hakkında açılan soruşturma ve davalar nedeniyle AYM’ye başvurdu

Diyarbakır Barosu, baro yönetimi hakkında başlatılan soruşturmalar ve açılan davalarla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu. Baro yönetimi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Anayasa Mahkemesi’nin ifade özgürlüğünü ve kişi güvenliğini tehdit eden bu ‘yargı tacizine’ karşı hızlıca karar vereceğini ve bu hukuksuzluğa son vereceğini ümit etmekteyiz” denildi.

“Baro, her dönem iktidar tarafından sistematik olarak hedef alınmaktadır”

Diyarbakır Barosu, daha önceki dönemde baro yönetimine yönelik açılan soruşturma ve davaları Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıdı. Baro yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Barosu’nun iktidar tarafından sistematik olarak hedef alındığı belirtilerek “Baromuz defalarca iktidar ve ona bağlı medya tarafından hedef gösterilmiştir. Yargı mercileri de bu sistematik saldırılara Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz hakkında soruşturma ve kovuşturmalar açarak eşlik etmiştir” denildi.  

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ve baro yönetim kurulu üyeleri hakkında baro faaliyetleri gerekçe gösterilerek çok sayıda soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Aynı şekilde 2016-2018 dönemi Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz hakkında da soruşturma ve kovuşturmalar açılmıştır. Darbe girişimini fırsat haline getiren iktidar, sivil toplum örgütlerine yönelik tasfiyeye girişmiş ve yüzlerce dernek, sendika, vakıf ve benzeri STK (sivil toplum kuruluşu) kapatılmıştır. Kapatılmayan STK’lar ise sık sık yargı tacizine maruz kalmıştır. Diyarbakır Barosu’nun Ermeni Soykırımı, kayyum atamaları, açlık grevleri ile ilgili olarak çeşitli tarihlerde yapmış olduğu basın açıklamaları ve diğer faaliyetleri nedeniyle Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında çok sayıda soruşturma açılmıştır.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.