Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan ne yapmaya çalışıyor? İşi neden zor?

Gazeteci Murat YetkinYetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, dünyadaki pek çok lider gibi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da siyaset ve ekonomide güç dengelerinin 2021’de yeniden tanımlanmaya başlayacağını gördüğünü ancak işinin zor olduğunu söyledi. “Erdoğan ne yapmaya çalışıyor? İşi neden zor?” başlıklı yazısında Yetkin, şöyle dedi:

“Erdoğan’ın işi birkaç nedenden zor. İlk olarak ulusal çıkarların sadece askerin başrolde olduğu çatışma stratejisiyle korunabileceğini düşünmek siyasi miyopluktur. Savaş kuramcısı Carl von Clausewitz’in dediği gibi ‘Savaş politikanın başka araçlarla devamıdır’, yani politikanın kendisi değil, uzantısıdır. Ordunun işi uzadıkça politika üzerindeki gücü artar. İkincisi, elbette askeri gücünüzü de siyasetin, diplomasinin emrine vereceksiniz ama bunu ekonomik olarak destekleyecek, sürdürebilecek gücünüzün de olması lazım. Altı ay önce faizi sadece haram değil, ekonominin düşmanı gören Cumhurbaşkanı, bugün vatandaşları elindeki doları bozdurup yükselttiği faizlerle bankaya yatırmaya çağırıyor. Ekonominin tıkırında olduğuna inananlar azınlıkta. Üçüncüsü, 2021 dünyada yeniden yapılanma yılı olacaksa bu ülkelerin iç siyasi ve ekonomik yapılarında da reformu gerektiriyor. Erdoğan da reform sözü verdi. Ama daha ilk günden -sadece MHP lideri Devlet Bahçeli değil, bütün iktidar paydaşları ‘istemeyiz’ demeye başladı. Hukuk reformu siyasi suç ve terörizm tanımını değiştirmeyecekse, siyasi reform yalnızca bir sonraki seçimi de kazanmayı garanti edecekse Erdoğan’ın işi gerçekten zor olacak.”

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.