Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı 24 ilde “Kovid-19 Takip Merkezleri” açıyor

Sağlık Bakanlığı, koronavirüsü atlatan hastaların sağlık durumlarını kontrol ve takip etmek için “Kovid-19 Takip Merkezleri” açmaya başladı. Ankara ve Eskişehir’de pilot uygulamasına başlanan merkezler tüm ülkeye yayılacak.

Koronavirüsü atlatan hastaların durumlarını takip etmek ve kontrolü devam ettirmek için Kovid-19 Takip Merkezleri açılıyor. Ankara ve Eskişehir’de açılan merkezler kısa süre içinde, 24 ildeki 30 sağlık bölgesinde faaliyete başlayacak. Merkezlerin daha sonra da tüm yurda yayılması hedefleniyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, merkezlerde koronavirüs geçirmiş hastaların varsa hastalığa bağlı komplikasyonları en az iki yıl boyunca takip edilecek, ortaya çıkan sağlık sorunlarına hızlı şekilde müdahale edilecek. Belirlenecek yeni sağlık politikalarına dair çalışmaların da yapılacağı merkezlerde bilimsel araştırmalara zemin oluşturulacak, bilgi toplanacak. 

Merkezler ücretsiz olacak

Merkezler, gönüllülük esasına göre davet usulüyle çalışacak. Vatandaşlar tek tek davet edilerek, randevu verilecek. Eğer bir sağlık sorunu varsa uzmanlık alanlarına yönlendirmeler bu merkezler üzerinden yapılacak. 

Bununla birlikte merkezlerde yapılacak işlemler için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 Aralık, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde ise 8 Aralık’tan itibaren randevu verilmeye ve hastalar kabul edilmeye başlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.