Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bir kişi, çalıntı sosyal güvenlik numaraları ile salgın yardımlarından 500 bin dolar kaçırdı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde yaşayan 32 yaşındaki Cara Marie Kirk-Connell, internetten kaçak yollarla elde ettiği sosyal güvenlik numaralarıyla eyaletteki salgın yardımlarından 500 bin dolar para çaldı.

Reuters’ın haberine göre, çalıntı sosyal güvenlik numaraları ve diğer kişisel bilgileri kullanarak eyaletteki koronavirüs yardımlarından en az 500 bin dolar para kaçırdığı tespit edilen Kirk-Connell, çarşamba günü (16 Aralık) çıkarıldığı Los Angeles Bölge Mahkemesi’nde hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Savcılar, Kirk-Connell’ın, illegal internet siteleri aracılığıyla çalıntı kimlik bilgileri satın aldığını, kimliklerin sosyal güvenlik numaralarını kullanarak işsizlik bildirimi yapmak için hazırlanan çeşitli YouTube videolarını izlediğini ve eyaletin salgın yardımlarından 500 bin dolardan fazla para kaçırdığını öne sürerken Kirk-Connell, suçlamaları kabul ederek cezasının hafifletilmesi için mahkemeyle anlaşma yoluna gitti.

Kirk-Connell, savcılarla yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak Kaliforniya İstihdam Geliştirme Departmanı (CEDD) tarafından sağlanan koronavirüs yardımları ve işsizlik fonlarından yaklaşık 525 bin doları kaçak yollarla elde ettiğini ve bu miktarın 270 bin dolarını harcadığını itiraf etti.

Reuters’a göre Kirk-Connell, 10 yıla kadar hapis cezası alabilir. Ancak federal hükümetin ceza kuralları uyarınca Kirk-Connell’ın alacağı ceza hafifletilebilir.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.