Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, koronavirüs aşılarıyla ilgili asılsız komplo teorilerini platformdan kaldıracak

Bir süredir dezenformasyonla mücadele için birçok tweet’i uyarı etiketleriyle yayımlayan sosyal medya platformu Twitter, küresel sağlık uzmanlarıyla çalışma kararı aldı. Bu karar çerçevesinde Twitter, koronavirüsle ilgili dezenformasyon içeren komplo teorilerine yeni kurallar uygulayacak.  Önümüzdeki haftadan itibaren koronavirüs aşılarıyla ilgili asılsız iddialar Twitter‘dan kaldırılacak.  

Twitter‘dan yapılan açıklamada, dünya çapında aşılama kampanyaları sürerken “koronavirüs aşıları hakkında yanıltıcı ve zararlı anlatı“lara izin verilmeyeceği belirtildi.

Twitter yöneticileri, içeriklerin kaldırılmasında teknolojinin kullanılacağını ve sağlık uzmanlarından danışmanlık alınacağını açıkladı.  

Twitter, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın başkanlık seçimleriyle ilgili kimi tweet’lerine de “uyarı etiketi” koymuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.