Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gaziantep’te SANKO Üniversitesi Hastanesi koronavirüs yoğun bakım servisinde oksijen tüpü patladı: En az sekiz hasta hayatını kaybetti

Gaziantep’te SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin koronavirüs yoğun bakım ünitesinde, yüksek akım oksijen cihazının patlaması sonucu çıkan yangında sekiz hasta yaşamını yitirdi. 

Anadolu Ajansı’nın haberine göre hastanenin koronavirüs yoğun bakım ünitesinde sabah saatlerinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan patlamada oksijen sisteminin etkilenmesi sonucu yangın çıktı. Hastane personelinin ilk müdahalesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin çalışması sonucu yangın kontrol altına alınırken yoğun bakım ünitesinde yedi, başka bir hastaneye nakil sırasında bir olmak üzere toplam sekiz hasta hayatını kaybetti.

Hastaneden yapılan açıklamada, yoğun bakımda tedavisi süren diğer hastaların başka hastanelere sevk edildiği, konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.  

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada da “11 hasta çevredeki diğer hastanelere nakledilmiştir. Olayda yangın kaynaklı yaralı bulunmamaktadır. Olay yerinde ilgili ekiplerimiz gerekli önlemleri almış olup incelemeler devam etmektedir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.