Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sayıştay raporu: Adıyaman’da belediye meclis üyesi hem belediyeden işçi olarak maaş aldı hem de belediyeden ihale alan şirketin yönetim kurulu başkanlığını yaptı

Adıyaman Belediyesi’nde 2019’un Mart ayına kadar belediye meclis üyeliği yapmış bir kişi, bu görevinin yanı sıra belediye şirketi üzerinden belediyede işçi olarak çalıştı ve yine belediyeden ihale alan bir şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürüttü.

Geçen sene ocak ayında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında belediye tarafından hak edişlerle ücretleri ödenen işçiler arasına dahil olan eski meclis üyesi, 2019 yılının Aralık ayına kadar bu kapsamda yüksek tutarda maaş aldı. Bir sene sonra, 2019’un Aralık ayında iş akti feshedildi. Hem belediyeden ihale alan şirketin yönetim kurulu başkanı hem belediye meclis üyesi hem de belediyede işçi olarak maaş alan bu kişi aynı zamanda imar komisyonu üyesiydi. 

Adıyaman Belediyesi’nde bunun dışında, belediye tarafından kiraya verilen taşınmazların kira süreleri bitmesine rağmen mevzuata aykırı şekilde ihale yapılmadan sürenin uzatıldığı saptandı. Belediye Sarayı ve Selçuklu İşhanı’nda bulunan 11 dükkan 1986 yılında bir yıllığına kiralanmıştı ancak şu anda bu işletmeler hâlâ faal ve ihale yapılmış değil. 

Rapor, belediyenin basın-ilan müdürlüğünün afiş alımlarının tamamının tek bir şirketten doğrudan temin yoluyla yapıldığını ortaya koydu. Doğrudan temin yoluyla 30 bin 101 TL’yi geçmeyen ihtiyaçlar karşılanabiliyor ancak tüm afiş alımlarının bütçeye etkisi 779 bin 425 TL. Adıyaman’da ayrıca 4 bin 8 işyerinin ruhsatı yok. Ruhsatlı olan işyeri sayısı ise 3 bin 301.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler