Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sayıştay raporu: Denizli Büyükşehir Belediyesi iftar yemeği, pide ve ayran dağıtımı için 3 milyon TL harcadı, harcamalar usulsüz şekilde yapıldı

Sayıştay’ın 2019 yılı için hazırladığı rapora göre Denizli Büyükşehir Belediyesi, iftar yemeği organizasyonu için 1 milyon 145 TL, pide ve ayran dağıtımı için 2 milyon 742 bin TL para harcadı. Üstelik bu harcamaların tamamı doğrudan temin yoluyla yapıldı ve temsil ağırlama bütçesinden karşılandı.

Sayıştay Başkanlığı, belediyelere ilişkin 2019 yılı denetim raporlarını açıkladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yıl sonu itibarıyla borcu 1 milyar 767 milyon 618 bin 509 TL olarak açıklandı. Bu miktar, belirlenen borçlanma sınırı olan 579 milyon TL’nin üç katı. 

Belediye ayrıca Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesini kullanarak 630 bin TL karşılığında bez çanta aldı. Var olan durum, kanunda belirtilen özel haller içinde değil. Raporda, 21/b maddesi kullanılarak ihaleye çıkılması hukuka aykırı bulundu. 

Belediye, 2019 boyunca mal ve hizmet alımlarının bir kısmını mevzuata aykırı şekilde doğrudan temin yoluyla yaptı. Kanuna göre doğrudan temin yoluyla sadece konaklama, seyahat gibi harcamalar karşılanabilir ve bunun parasal bir sınırı var. 185 bin TL tutarındaki modellik ve oyunculuk hizmeti ve 150 bin TL maliyetli kongre, kültür merkezi açılışı için doğrudan temin yolu kullanıldı. 1 milyon 145 TL’lik iftar yemeği, lokma, şerbet dağıtımı ile 2 milyon 742 bin TL’lik pide ve ayran dağıtımı da doğrudan temin yoluyla yapıldı. Bu işlerin tamamı temsil ağırlama bütçesinden karşılandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.