Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görev süresinin sona ermesine bir ay kalan Donald Trump, yetkililere “güzel” devlet binaları inşa etmelerini emretti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, görev süresinin sona ermesine bir ay kala, 21 Aralık Pazartesi günü, gelecekteki federal binaların “güzel” olması ve tercihen Greko-Romen klasik tarzda inşa edilmesini emreden bir kararname yayınladı. 

“Güzel, federal ve sivil mimari”yi teşvik eden bu emir, yeni inşa edilecek kurumlarda klasik geleneğin sürdürülmesinin önemini vurguluyor. Donald Trump, 1950’den sonra inşa edilen federal binaları hedef alarak, başkent Vaşington’un artık bir karmaşa içinde olduğunu ve hükümetin güzel binalar inşa etmeyi büyük ölçüde bıraktığını söyledi.

Donald Trump’ın emirleri gelenekçi mimariyi destekleyen birçok kişi tarafından memnuniyetle karşılanırken Amerikan Mimarlar Enstitüsü, Trump’ın kararlarına kesin olarak karşı çıktığını duyurdu. Enstitünün yönetim kurulu başkanı olan ve aynı zamanda ABD’nin yeni başkanı Joe Biden‘ın ekibinde de yer alan Robert Ivy, Trump’ın kararlarına ilişkin, “Topluluklar hangi mimari tasarımın kendileri için en iyi tercih olacağına karar verme yetki ve sorumluluğuna sahip olmalı. Yöneticilerin, tasarım emirleri karşısında oldukça şaşırmış olmamıza rağmen, bu düzenlemenin düşündüğümüz kadar kapsamlı olmamasından mutluyuz” açıklamasını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.