Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Duyurulmayan bir eroin operasyonu ve bir Veysel Filiz

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta çıkan yazısında, Türkiye -Bulgaristan sınırında 100 kilo eroinle yakalanan Veysel Filiz‘in tutuklanmasını ele aldı. “Duyurulmayan bir eroin operasyonu ve bir Veysel Filiz” başlıklı yazıda Yetkin, Filiz’in, Avrupa’da İslamofobiye karşı sesini yükselten ve hükümet yanlısı medyada yıldızı parlayan isimlerden olduğunu belirtti. Yetkin, şöyle devam etti:

“Avrupalı Müslümanlar Girişimi EMISCO’nun Fransa’yı temsilen Gençlik Koordinatörü Fatih Filiz, babasının aracında bulunan 100 kilo eroinin ona ait olmadığını, komplo kurulduğunu öne sürüyor. Ayrıca soruşturmanın gizli olduğu halde basına sızdırılmasına da anlam veremediğini söylüyor. Yani eğer söyledikleri doğruysa, ortada basından gizlenmesi kararı alınmış bir eroin operasyonu var. Bu mümkün olabilir; narkotikçiler bazen işin devamını, bağlantılarını çözmek için yakalanan miktar ve kişileri gizli tutabilirler. Ancak oğlu, komplo ile babasının medyada öne çıkması arasında bağlantı kuruyor. Veysel Filiz’in Avrupa’daki AK Parti çevrelerinde kendisini olduğundan önemli göstermeye çalışan orta düzeyde bir operatif olduğu izlenimi veriyor. Ama ondan habersiz aracının çeşitli yerlerine ne zaman kimler tarafından eroin yerleştirilmiş ve ihbar edilmiş olabileceği gibi önemli sorular var ortada. Veysel Filiz’in Fransa karşıtı faaliyetinden rahatsız olan Fransız istihbaratı DGSE mi? Filiz’in AK Parti medyasındaki yükselişinin milletvekilliğine ya da kim bilir bir büyükelçiliğe doğru gitmesini istemeyen iç rakipleri mi? Yeniden hararetlenen Fethullah Gülen operasyonlarıyla ilgili birileri mi? Kim? Eğer siyasi nedenlerle örtbas edilmezse, bu gelişme buzdağının su üzerinde görünen kısmı gibi duruyor.”

Murat Yetkin‘in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.