Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’nın “en sevilmeyen” kedisi “kötü çocuk Chester”, Noel öncesi yeni yuvasına kavuştu

Avustralya’da, son yedi yıl içinde kendisini sahiplenen dört aile tarafından da kimsesiz hayvanlara bakım ve koruma desteği sağlayan Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği’ne (RSCPA) bırakılan Chester adlı sekiz yaşındaki kedi, Noel öncesi yeni yuvasına kavuştu. RSCPA yetkilileri, Güney Avustralya’da yaşayan Wilma adlı bir kadının Chester’ı evlat edindiğini duyurdu.

“Avustralya’nın en sevilmeyen kedisi” olarak ünlenen Chester, son yedi yılı dört farklı evde geçirdi. Son sahibinin ”antisosyal” olarak nitelendirdiği Chester’ın bir önceki sahibi de sekiz yaşındaki kediyi RSCPA yetkililerine teslim ederken bıraktığı notta, “Tavuklarla harika anlaşıyordu ve köpekleri de tolere ediyordu ama eski kedimize ve komşularımıza saldırmaktan geri durmadı” yazmıştı. RSCPA barınağında kendisini sevmeye çalışan insanlara ısırıklarla karşılık veren Chester, aynı zamanda diğer kedilere zorbalık yapmasıyla barınakta “kötü çocuk” lakabını almıştı.

Chester’ın yeni sahibi Wilma, The Guardian gazetesine verdiği röportajda daha önce de kedileri olduğunu ve Chester’ı hikayesini televizyonda gördükten sonra evlat edinmeye karar verdiğini belirterek, “Bir süredir yeni kedi istiyordum ve Chester’ın sevimli göründüğünü düşündüm. Sık sık evde olduğum için ona bakabilirim. Daha şimdiden evin içinde beni takip ediyor ve televizyon koltuğuma kurulmuş durumda” dedi.

Barınak yetkilisi Jenny Sharing ve Chester’ın yeni sahibi Wilma

Chester’ı Wilma’ya teslim eden barınak yetkilisi Jenny Sharing ise sahiplenildiği bütün aileler tarafından barınağa geri verilen Chester’ı anlatırken “O kadar konuşkan ki insanları görüyor, yanlarına geliyor ve onlarla hemen sohbet ediyor. Kucağınıza oturmak istediğinde gerçekten sevecen oluyor ancak yeterince oturduğunda bir anda sizi yalnız bırakıyor” diye konuştu.

RSCPA Medya İlişkileri Sorumlusu Carolyn Jones ise Chester için şunları söyledi: “Barınakta kimsesizdi. Bu yüzden hikayesinin o aşamada nasıl olduğunu bilmiyoruz. Buraya ilk geldiğinde, kulağında bir çentik vardı, zor şartlara maruz kaldığını söyleyebiliriz. Ancak neyi sevip neyi sevmediğini oldukça açık bir şekilde belirtiyor. Dört sahibi vardı, muhtemelen şu an tahammül seviyesi oldukça düşük. Öte yandan Chester sizi sevdiğinde daha rahat hareket ediyor ve oldukça sevecen davranıyor.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.