Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da üç jandarma memuru, aile içi şiddete müdahale etmek için gittikleri evde öldürüldü

Fransa’nın Clermont-Ferrand kentinde üç jandarma memuru, bir aile içi şiddet vakasına müdahale etmek için gittikleri evde silahla vurularak öldürüldü. Fransa basını olayı “terör saldırılarının dışında Fransız kolluk kuvvetlerine yönelik en ölümcül saldırı” diye tanımlarken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kınama mesajında “Güvenlik güçlerimiz bizi korumak için kendi hayatlarını riske atıyor. Onlar bizim gerçek kahramanlarımız” dedi. 

Clermont-Ferrand kentinde yaşayan, Fransız kolluk kuvvetlerinin daha önce çocuk velayetine ilişkin anlaşmazlıklar nedeniyle de uyarmış olduğu 48 yaşındaki şüpheli, 23 Aralık Çarşamba günü sabaha karşı aile içi şiddete müdahale etmek için evine gelen üç jandarma memurunu silahla vurarak öldürdü, bir memuru yaraladı. Olay yerinden kaçan şüpheli, birkaç saat sonra kente yaklaşık 160 kilometre uzaklıktaki bir köyde cansız halde bulundu. Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir Fransız yetkili, şüphelinin intihar ettiğini açıkladı. 

Soruşturmayı yürüten savcılar, takviye ekibiyle birlikte olay yerine ulaşan iki jandarmanın meslektaşlarına ulaşmaya çabalarken şüpheli tarafından vurularak öldürüldüğünü belirtti. İhbarı yapan ve olay esnasında saklanmak için çatıya çıkan kadının kurtarıldığı ve sorguya alındığı aktarılırken öldürülen jandarma memurlarının kırsal bölgede güvenliği sağlamaktan sorumlu jandarma kuvvetlerinden Arno Mavel (21), Remi Dupuis (37) ve Cyrille Morel (45) olduğu tespit edildi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda olayı kınayarak “Güvenlik güçlerimiz bizi korumak için hayatlarını riske atıyor. Onlar bizim gerçek kahramanlarımız” dedi

Derleyen: Özge Çakır Somlyai

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.