Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erişim engeli kaldırıldı: Uber, Türkiye’de yeniden faaliyete geçiyor

İstinaf mahkemesi, 2019 yılında Uber’in hem web sitesine hem de uygulamasına erişim engeli getiren kararı hatalı buldu ve uygulamanın erişim engelini kaldırdı. 

Uber, gerekli ruhsat ve taksi plakası almadan, taksi hizmeti sunulabilmesi için zorunlu olan hiçbir yasal düzenlemeye uymadan ve hukuka aykırı şekilde taksi taşımacılığı hizmeti sunduğu gerekçesiyle geçen yıl kullanıma kapatılmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Hukuk Dairesi, İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 16 Ekim 2019 tarihinde aldığı kararı bozarak, Uber’e erişim engelini kaldırdı. Erişim engelinin kaldırılması ile birlikte Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek. Erişim engelinin kalkması ile Uber uygulamasında UberTaksi hizmeti sunulabilecek.

26 Nisan’dan sonra ilk tweet: “Birlikte güzel geleceğe!”

26 Nisan 2020 tarihinden sonra ilk defa tweet atan Uber Türkiye resmi Twitter hesabı, karardan mutlu olduklarını paylaştı ve “Uygulamamız sarı taksilerle İstanbullular’a hizmet vermeye devam edecek” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.