Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Muhalefetin iktidardan fazla asgari ücret verdiği ülke

Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yaptı, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yeni asgari ücretin yüzde 21,56 artışla 2021 yılı için net 2 bin 825 lira 90 kuruş olduğunu açıkladı.

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta çıkan yazısında, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un “Türkiye’de artık yoksulluk kalmadı” söylemini ve asgari ücrete yapılan zammı değerlendirdi. “Muhalefetin iktidardan fazla asgari ücret verdiği ülke” başlıklı yazısında Yetkin, şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki iki gün içinde bir cömertlik yapar da asgari ücreti CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediğinin üstüne çıkarır mı? Türkiye’de artık her şey mümkün. Hatırlayalım, haziran ayında koronavirüs yasaklarının bir süre daha devam etmesini isteyen bakanlara rağmen Cumhurbaşkanı’nın ‘vatandaş sıkıldı’ demesiyle, neredeyse ‘maskeyle her şey serbest’ düzenine geçilmişti. Ama bu durumda asgari ücreti artırması zaten koronavirüs salgını etkisinde olan, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeleri karşısına alabilir. Çünkü belediyeler neticede kamu kaynağı kullanıyor, ama satışları salgından etkilenen özel işletmeler için bu geçerli değil. Böylece 2019 yerel seçimlerinin bir etkisini daha görüyoruz, bu defa ekonomi üzerinde. CHP’nin kontrolündeki belediye çalışanlarına hükümetin öngördüğünden daha fazla asgari ücret ödemesi uygulaması geçen yıl başlamıştı ama bu yıl sistematik hale geldiği anlaşılıyor. Üstelik belediye başkanlarının projelerinin, çoğunluğa sahip oldukları belediye meclislerinde AK Parti-MHP oylarıyla engellenmesine rağmen. Belediye başkanlarının sosyal medya üzerinden canlı yayınlarla duyurduğu uygulamaların siyasi sonuçları olması, belki hemen olmasa da kaçınılmaz.”

Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.