Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA’de en farklı devre rekoru: Dallas Mavericks, ilk yarıda Los Angeles Clippers’a 50 sayı fark attı

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nde (NBA) Dallas Mavericks, dün gece (27 Aralık) Los Angeles Clippers’a konuk oldu. Maçın ilk yarısını 77-27 önde kapatan Mavericks, NBA tarihinde “bir devrede elde edilen en yüksek fark” rekorunu kırdı.

NBA’de normal sezon devam ederken Dallas Mavericks ile Los Angeles Clippers dün (27 Aralık) Türkiye saati ile 23.30’da karşı karşıya geldi. Mavericks karşılaşmanın ilk yarısını 77-27 önde kapatırken yakalanan 50 sayılık fark, NBA tarihinde bir devrede elde edilen en yüksek fark oldu. 

Mavericks mücadelenin ikinci yarısında da skor üretmeye devam ederken Clippers’ın farkı kapatma çabaları yetersiz kaldı. Mavericks’in Sloven yıldızı Luka Doncic, ürettiği 24 sayı 9 ribaunt ve 8 asistle yıldızlaşırken Dallas temsilcisi sahadan 124-73 galip ayrıldı.

Mavericks’in öncesinde NBA tarihinde bir devrede elde edilen en yüksek fark rekoru, 1991 yılında Sacramento Kings karşısındaki normal sezon mücadelesinin ilk yarısını 88-41 önde kapayan Golden State Warriors’a aitti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.