Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Temsilciler Meclisi, Trump’ın “Koronavirüs yardım paketindeki nakit desteği iki bin dolara çıkartılsın” önerisini onayladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın pazar gecesi (27 Aralık) imzaladığı 940 milyar dolarlık koronavirüs yardım paketinde yer alan 600 dolarlık nakit para yardımının iki bin dolara çıkarılmasına yönelik teklifi, ABD Temsilciler Meclisi’nde pazartesi günü yapılan oylamada 134’e karşı 275 oyla kabul edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongresi’nde Cumhuriyetçiler ve Demokratlar tarafından kabul edilen 940 milyar dolarlık koronavirüs yardım paketini ve geçici ekonomik bütçeyi pazar gecesi imzaladı. Trump daha önce, yılda 75 bin dolar gelir seviyesinin altında olan ABD’lilere 600 dolar ödeme yapılmasını öngören yardımlardaki miktarın iki bin dolara çıkartılması gerektiğini öne sürerek yardımları onaylamamıştı.

Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi, Trump’ın talep ettiği ve nakit para yardımında öngörülen çek tutarının 600 dolardan iki bin dolara çıkarılması teklifini pazartesi gecesi yapılan oylamada kabul etti ve ABD Senatosu’na gönderdi. 

Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, kamu borç yükü artacağı için mali yardımın artırılmasına karşı çıkıyorlardı. Cumhuriyetçi üyelerden Kevin Brady, “Bana göre bu 463 milyar dolar ekonomiyi canlandırmak ya da işsizlere istihdam sağlamak gibi gerekli şeyleri yapmayacak” derken Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi, Cumhuriyetçi üyelere seslenerek tasarıya destek vermek ya da ABD halkını, ihtiyaç duydukları daha büyük miktardaki yardımdan mahrum bırakmak arasında bir seçim yapmaları gerektiğini söyledi.  

Yardım paketinin kabul edilmesinden bir gün sonra yapılan oylamada ücret artırımı, 134 oya karşı 275 oyla kabul edildi ve 44 Cumhuriyetçi üye tarafından da desteklendi.

Demokrat New York Senatörü Chuck Schumer, oylamadan sonra yaptığı açıklamada, başka bir senatörün itirazı olmadığı sürece tasarının salı günü (29 Aralık) ABD Senatosu’ndan da hızlı bir şekilde geçeceğini belirtti.  

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.