Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Dr. Aylin Sözer katledildi, zanlı Kemal Ayyıldız tutuklandı

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Dr. Aylin Sözer, dün (29 Aralık) öğle saatlerinde İstanbul Maltepe’deki evinde katledildi. Katil zanlısı Kemal Ayyıldız tutuklandı.  

İddiaya göre Kemal Ayyıldız isimli erkek, iki gün boyunca 48 yaşındaki Aylin Sözer’i, Sözer’in evinde alıkoydu. Sözer’in kardeşleri kadına ulaşamayınca polise haber verdi. Sözer’in yaşadığı eve giden polisler içeride birinin olduğunu fark edince kapıyı çaldı fakat kimse açmadı.

Polisler kapıyı çilingir yardımıyla açmaya çalışırken apartman dairesinden dumanlar çıktığını görüp itfaiye ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri eve girdiği sırada, Ayyıldız kendisini gözaltına almak isteyen polislere saldırdı ve üzerlerine yanıcı sıvı dökmek istedi. Bir polis memuru elinden yaralandı. Yapılan üst aramasında Ayyıldız’ın üzerinde Aylin Sözer’e ait altınlar ve yanıcı sıvı bulundu. Polis şüpheliyi gözaltına alırken çevredekiler Ayyıldız’ı linç etmek istedi.

Maltepe Kaymakamlığı’ndan cinayetle ilgili şu açıklama yapıldı: “Maltepe ilçesinde meydana gelen Kasten Öldürme konusu ile ilgili olarak yapılan ilk belirlemelere göre; sabah 08.00 civarı Kemal Ayyıldız’ın, Aylin Sözer isimli kadın şahsın evine gittiği, bir süre sonra tartıştıkları, akabinde kadını öldürdüğü, olaya hırsızlık şüphesi vermek için daireyi ateşe verdiği bilgisi alınmıştır. Şüpheli Kemal Ayyıldız gözaltına alınmış, olay ile ilgili olarak adli soruşturma açılmıştır.”

Şule Çet İçin Adalet Platformu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Komiteleri ve pek çok kadın, sosyal medya hesaplarından “Öldüren sevgi istemiyoruz! Yaşamak istiyoruz!” mesajlarıyla Aylin Sözer ve katledilen tüm kadınlar için adalet istedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.