Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adem Özköse ile söyleşi: “Güç, değiştiriyormuş bunu fark ettik, AKP iktidara gelirken neyi savunduysa şu an tersini savunuyor”

İslami camiayı yakından takip eden gazetecilerden Adem Özköse ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 18 yıldaki değişimini, Türkiye’deki İslamcılığın seyrini konuştuk. 

Gazeteci Adem Özköse, AKP’nin son yıllarda değiştiğini ve parti içinde bunun rahatsızlığa yol açtığını söyledi ve “AK Parti’yi siyasal İslam’a yakın diye nitelendirebiliriz ama son yıllarda ciddi anlamda zihin değişikliği yaşanıyor. Cumhur İttifakı, AKP kitlesini de milliyetçileştiriyor, yöneticilerin daha kutuplaştırıcı dil kullanmasına yol açıyor. Hak ve adalet konusunda Türkiye’nin iyiye gitmediğinin herkes farkında” dedi. 

“AKP’nin 2011-2012’ye kadar olan dönemini çok başarılı buluyorum” diyen Özköse, şu anda AKP’nin kendini inkâr eden bir sürece girdiğini söyledi: “Güç aslında şehvet gibiymiş bunu fark ettik. AKP iktidara gelirken neyi savunduysa şu an tersi şeyleri savunuyor.”

Milliyetçilik, Batıcılık gibi İslamcılığın da daralma yaşadığını belirten Özköse, “Ben Müslüman biri olarak şöyle bir Türkiye istiyorum: Mesela ben bir partiyi destekliyorum, o partiyi desteklerken nasıl rahatsam, partiye uzak olanların da aynı şekilde olmasını istiyorum. Müslümanlar geçmişte bunları üretmişler. Osmanlı’nın en orijinal tarafı farklı dillere, dinlere imkân sağlamasıydı. 100 yıldır İslamcılar’ın da vizyon daralması yaşadıklarını düşünüyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.