Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Donald Trump, yabancı işçilerin ülkeye girmesini engelleyen kısıtlamaların süresini uzattı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, perşembe günü (31 Aralık), “Yeşil Kart” başvurularını ve geçici yabancı işçilerin ülkeye girmesini engelleyen göçmen yasağını uzattı. Trump, alınan önlemlerin, ABD vatandaşı olan çalışanları salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinden korumak için gerekli olduğunu ileri sürdü. 

Nisan ve haziran aylarında yayımlanan yasakların 31 Aralık’ta sona ermesi planlanıyordu. Ancak başkanlık seçimlerini kaybeden Trump yönetimi giderayak aldığı bu kararla, göçmenlerin ülkeye girmesini ve çalışmasını zorlaştıran yasakları 31 Mart 2021’e kadar uzattı. Çok sayıda işletme, göçmen çalışanları ilgilendiren bu yasağın uzatılmasına karşı çıkıyor.

Koronavirüs ülke çapında yayılmaya devam ederken, ABD’de en az 20 milyon insan işsizlik ödeneği almaya devam ediyor.

20 Ocak’ta başkanlık görevine başlaması beklenen Joe Biden, kısıtlamaların uzatılmasını eleştirdi ancak kısıtlamaları kaldırıp kaldırmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Ekim ayında, Kaliforniya eyaletindeki bir federal yargıç, Trump’ın kararının, işletmelerin işiçlerine karışarak işletmelere “onarılamaz zararlar” vereceğine hükmederek, yasakların uygulanmasını engellemişti. Adalet Bakanlığı ise bu kararı temyize götürdü. 19 Ocak’ta kararın gerekçelerinin dinlenmesi bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.