Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Joe Biden’ın koruma ekibi değiştiriliyor: Donald Trump ile yakın ilişkileri olanlar ekipten çıkarılacak

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Kasım 2020’de yapılan başkanlık seçimini kazanan Joe Biden’ın, Gizli Servis tarafından, kendisine daha yakın isimlerden oluşturulmuş yeni bir ekiple korunması bekleniyor. Gizli Servis ekibinde yapılacak değişikliğin nedeni ise ekipte yer alan bazı görevlilerin Başkan Donald Trump ile olası siyasi müttefikliği. 

Washington Post’ta yer alan haberde, Beyaz Saray’daki başkan değişikliğinin ardından Biden’ın koruma ekibinde de değişikliğe gidileceğini belirtildi.

ABD siyasetinde, seçimden sonraki geçiş döneminde bu tarz yeniden atama ve terfilerin olması oldukça normal karşılanıyor. Hatta bunun başkan ve onu koruyan ekip arasındaki güven duygusu için gerekli olduğu kabul ediliyor. Bu değişiklikler olağan karşılansa da bazı çalışanların Trump’a sadık kaldıkları söylentisi, Biden ve çevresinde endişeye neden olmaya devam ediyor. 

Gizli Servis, 2020 yılının başlarında eşi görülmemiş bir adım atarak Anthony Ornato’ya koruma ekibindeki görevinden ayrılarak Beyaz Saray’da siyasi danışman olarak görev yapabilmesi için izin vermişti. Ornato, ciddi tartışmalara yol açan Trump’ın Lafayette Caddesi’ndeki yürüyüşünü ve sonrasında İncil ile poz vermesini planlayan kişilerden biriydi.

Koronavirüs salgını sebebiyle kalabalık grupların toplanması tehlikeli ve yasak olmasına rağmen Trump’ın seçim kampanyalarını koordine eden yine Ornato’ydu. Ornato, düzenlediği kalabalık toplanmaların halk arasında bulaş riskini artırdığı ve birçok Gizli Servis ajanının hastalığı kapmasına neden olduğu gerekçesiyle suçlandı. Gizli Servis, Ornato hakkındaki raporları tartışmayı reddetti.

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.