Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da Alibeyköy-Eminönü tramvay hattının açılışını birlikte yaptı

İstanbul’da Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının açılışı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu, tramvayın ilk seferinde de yer aldı.

İmamoğlu, açılış konuşmasında Kılıçdaroğlu ve Akşener’e bakarak Size bakınca inanılmaz bir umut ve güç veriyorsunuz bize. Güzel bir yıl başlangıcı olması için sizlerle beraber bu açılışı yapmak istedik” dedi.

Akşener: “İstanbul, kadınlar için güvenilir, yaşanabilir bir kent olmalı”

Törende konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener İstanbul’un, Türkiye’de yaşayan tüm kadınlar için yaşanabilir, nefes alınabilir bir kent olmasını istediğini söyledi: “Karşımda Canan Hanım oturuyor diğer tarafta da Genel Başkan Yardımcımız Berna Sukas Hanım oturuyor. İki kadının şahitliğinde sizden bir şey isteyeceğim, sayın Genel Başkanımızın da takibini istiyorum. Bir yılda 386 kadın öldürüldü, bir günde üç kadın katledildi. İstediğimiz kadar bağıralım çağıralım Ankara’dakiler duymuyor. Başkanım sizden bir vizyon daha koymanızı istiyorum bu şehre. O da İstanbul’un Türkiye’de yaşayan tüm kadınlar için yaşanabilir, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum. İstanbul’da bir kadın akşamüstü karanlıkta işinden çıktığı takdirde evine giderken saldırıya uğramayacağından emin olmasını istiyorum. Elektrik direklerinde sönen ampuller sebebi ile yüreği ağzında evine yürümek zorunda kalmasın istiyorum. Dün İstanbul Gönüllüleri’nin organize ettiği kadın pazarını ziyaret ettim. Evde oturan kadınlarımızın el emeğinin satıldığı bir pazar, kadınların ekonomiye katılmasını sağlayacak yollar bulmanızı istiyorum. Yani kısaca, İstanbul’da bol bol, löm löm erkeklerin Ankara’dan bağırdığı ama kadına dair atılacak en küçük adımda kaşların enseye kadar kalktığı o düzeni değiştirmenizi istiyorum. Bir kadının İstanbul’a geldiğinde derin bir nefes almasını istiyorum. Bunu başaracağınıza inancım tamdır, iki hanımefendiden bu konuda size destek olmalarını ve takip etmelerini rica ediyorum.”

“Ankara’daki beyefendiler tefeci faiziyle borçlanırken, sizin İstanbul için bulduğunuz kaynakların usulüne uygun ve imkân ölçüsünde olduğunu görüyoruz” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Millet İttifakı’nın belediye başkanlarından memnunuz. Biz sizlerden razıyız. Allah da sizden razı olsun, İstanbullu da sizden razı olsun, ekip arkadaşlarınızdan razı olsun. Demek ki güven, açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlik, liyakate dikkat etmek bir buçuk yılda bu tür faaliyetlerin hayata geçirilmesine sebep oluyor.”

Kılıçdaroğlu: “CHP’nin değil Millet İttifakı’nın belediye başkanlarısınız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törende yaptığı konuşmada “Siz Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil Millet İttifakı’nın belediye başkanlarısınız. Onlar eğrisi ile doğrusu ile bir mirası devraldılar. Onlara şunu söyledim, asla şikâyet etmeyeceksiniz. Her türlü engeli çıkarıyorlar doğru ama belediye başkanlarımız her türlü azim ve kararlılığı göstermelidir. O azmi ve kararlılığı gösterenlerden biri de sayın belediye başkanımızdır” dedi.

“İmamoğlu, İstanbul’un böğrüne saplanan hançeri çıkarmak istiyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’a ihanet ettik” sözüne atıfta bulunan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Belediye başkanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin borç alırken ödeyeceği faiz oranının daha altında faiz buluyorlar. Çünkü güvenilir ve şeffaf bir durum sergiliyorlar. Belediye başkanlarımız, belli aralıklarla vatandaşlarımızı bilgilendiriyorlar. Ben merkezi hükümetten şunu beklerim, İstanbul’a ihanet edildiği söylendi. En yetkili kişi tarafından ‘Biz İstanbul’a ihanet ettik’ cümlesi kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul’un böğrüne saplanan ihanet hançerini çıkarmak istiyor. Lütfen belediye başkanlarımıza engel olmayın ve kentlere hizmet etsinler. İstanbul bir beton ormanı olmayı hak etmiyor. İnsanlarımızın kuş görmeye hakları yok mu? Temiz bir hava görmeye hakları yok mu? İstanbul yaşanılabilir bir kent hale getirilecek, bu yapılacak. Dolayısıyla merkezi yönetim engel çıkardığı takdirde yine yapılacak. Hiçbir engel, ağacı ve doğayı sevmemize engel olamaz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.