Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni yılda doğalgaza yüzde 1, elektriğe yüzde 6 oranında zam yapıldı

Ocak ayında doğalgaza yüzde 1, elektrik tarifelerine ise ortalama yüzde 6 zam yapıldı. 

Doğalgaz fiyat tarifelerini aylık olarak hesaplayan Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), internet sitesinde, ocak ayına ilişkin tarife tablosunu yayımladı. Buna göre BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, aralık ayında geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğalgaz için 1.264 lira, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1.414 lira olarak belirlendi.

Elektrik tarifelerinde tüm tüketici grupları için vergi ve fonlar dahil olmak üzere yaklaşık yüzde 6 zam yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) konuya ilişkin kurul kararı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Resmi Gazete’deki tarife tablolarından yapılan hesaplamaya göre, elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 6 artışa gidildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.