Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Akşener’in Erdoğan’a çıkışı yenir yutulur cinsten değil”

Gazeteci Murat Yekin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, son günlerde tekrar gündeme gelen türban tartışmalarını, siyasilerin söylemleri ve “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imaj mı değiştiriyor” sorusu üzerinden değerlendirdi.

Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi’nin başörtülü üyesi Sevgi Kılıç’a atfen söylediği vitrin mankeni” sözünü ve Fikri Sağlar’ın Halk TV’de “Karşıma türbanlı hâkim çıkarsa adaletine güvenemem” çıkışını hatırlatan Yetkin, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlere nasıl tepki verdiğini anlattı.

Bununla birlikte, Erdoğan’ın imaj değişikliğine gittiğini, böylece halka yakın görünmeye çalıştığını da ekledi:

“Erdoğan bir süredir kendisine yeni bir imaj oluşturmaya çalışıyor. Aslında fotoğraflardaki yüz ifadesine ve vücut diline bakacak olursanız kendisinin çok umurunda değil ama muhtemelen propaganda ekibinin önerisiyle yapıyor bunları. Senfoni Orkestrası konserine gidiyor, evden çıkarken engelli köpek Leblebi ile vedalaşma fotoğrafları medyaya veriliyor, Ahmet Davutoğlu halktan kopmakla eleştirince fırından ekmek alıyor, bakkalda meyve suyu içiyor. Belki de kitle iletişimi ve propaganda ekibi, böylelikle belki 2019 yerel seçimlerinde kötü kaybettikleri şehirli, eğitimli, merkez sağa yakın seçmenin kalbini ‘müziksever Erdoğan’, ‘hayvansever Erdoğan‘, ‘mütevazı Erdoğan’ imajlarıyla geri kazanacağını düşünüyor.”

Yetkin, Erdoğan’ın bu imaj değişikliğine pek de gönüllü olmadığını belirterek, toplumdaki ayrımı derinleştirmeye devam ettiğini vurguladı:

“Oysa Erdoğan bu kalıplara sığamıyor, gelemiyor. Sanatçılara siyasi rakiplere karşı daha etkili olabildikleri için değer verdiğini, Hazreti Muhammed’in bir şairi Kureyş kabilesine ok atmaktan çok verdiği zarar nedeniyle övmesi örneğiyle gösteriyor örneğin. Sözcü gazetesinin okunmaması çağrısında bulunuyor ve hemen ardından Basın İlan Kurumu gazeteye soruşturma başlatıyor. Ya da son örnekte gördüğümüz gibi ‘senin türbanlın-benim türbanlım’ ayrımına gidebiliyor. Erdoğan’ın çekirdek taraftarı da onu bu yüzden seviyor zaten.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.