Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demokrat Nancy Pelosi, yeniden ABD Temsilciler Meclisi Başkanı seçildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi’nin Kaliforniya eyaleti temsilcisi Nancy Pelosi bir kez daha meclis başkanlığına seçildi. Demokratlar ve Cumhuriyetçiler’in büyük ölçüde parti çizgilerine göre oy kullandığı seçimde Pelosi, küçük bir fark ile çoğunluğu sağladı. Küresel koronavirüs salgınının gölgesinde toplanan 117. Meclis, Demokrat Joe Biden’ın önümüzdeki günlerde başkanlık görevine gelmesine hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 117. Meclis, ölümcül bir salgın tehdidinin sürdüğü günlerde toplandı. Bazı temsilciler koronavirüs hastalıkları sebebiyle oturuma katılamazken oturumda hazır bulunan temsilciler, pleksiglas bir kabinin ardında oy kullandı.

Meclis Başkanı seçilen Nancy Pelosi, görevine veda etmeye hazırlanan ABD Başkanı Donald Trump’ın son iki yıldır en azılı düşmanı olarak görülüyordu ve başkanı en yüksek sesle eleştiren isimlerdendi. Pelosi’nin yeni dönemdeki önceliği, yeni Başkan Joe Biden’ın politikalarına Temsilciler Meclisi’nde destek bulmaya çalışmak olacak.

Pelosi’yi oldukça zor bir görev bekliyor: Temsilciler Meclisi’ndeki 435 koltuktan yalnızca 222’si Demokratlar’a ait, bu da demek oluyor ki herhangi bir oylamada Pelosi, partisinin üyelerinden yalnızca birkaç tanesini ikna edememe tehlikesini göze almak zorunda. Başkanlığı Demokratlar’a kaybeden Cumhuriyetçiler iki yıl sonra yapılacak Temsilciler Meclisi seçimlerinde çoğunluğu ele geçirmek için çalışmalara başladı bile.

Pelosi, 3 Ocak’ta yapılan oylamada parti içi memnuniyetsizliklere karşın sapmaları minimumda tutarak 216 oy kazandı ve Temsilciler Meclisi Başkanı seçildi.

Derleyen: Fazıl Alp Akiş

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.