Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’den istifa edip eşbaşkanı da görevden alan Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören’e kınama: “İttifak prensiplerine aykırı davranıyor”

HDP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde diğer Kürt parti ve oluşumlarla yaptığı ittifak ile Diyarbakır’ın Dicle ilçe belediye başkanı seçilen Felat Aygören bir süre önce HDP’den istifa ederken, belediye eşbaşkanı olarak seçilen Yasemin Üçer’i görevden aldığı öğrenildi. Kürdistani İttifak Çalışması, yaptığı açıklama ile önce HDP’den istifa eden ardından eş başkanı görevden alan Aygören’i ittifak prensiplerine aykırı davrandığı için kınadı.

Yerel seçimler için HDP ile ittifak kuran Kürt parti ve oluşumlarının adayı olarak Diyarbakır’a bağlı Dicle İlçesi’nin belediye başkanı seçilen Felat Aygören, bir süre önce HDP’den istifa etmişti. HDP’den istifası tartışma konusu olan Aygören’in eşbaşkanı olarak görev yapan HDP’li Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Üçer’i de görevden aldığı belirtildi. Önce HDP’den istifa eden ve ardından eşbaşkanını görevden alan Aygören için Kürdistani İttifak Çalışması yazılı bir açıklama yaparak kendisini kınadı. Açıklamada şöyle denildi:

“Belediye başkan yardımcısı Üçer hukuksuz bir şekilde görevden alınmıştır. Aygören, hem Kürdistani Seçim İttifakı hukukunu ve partisi PDK-Bakur’un aidiyetini hem de görevden alınan Üçer’in partisi ve aynı zamanda Seçim İttifakı’nın çatı partisi HDP’yi hiçe sayan tavırlar sergilemiştir. Dicle Belediye Başkanı olarak Aygören’in ilk yanlışı, kendi partisinin bile onayını almadan HDP’den istifa etmesiydi. Bu fevri davranışını, kadın başkan yardımcısını görevden alarak devam ettirdi. İttifakın prensiplerine aykırı olan icraatlarını asla kabul etmediğimizi ve bu yaklaşımı kınadığımızı başta Dicle halkı olmak üzere tüm halkımıza duyuruyoruz.”

Kürdistani İttifak Çalışması; Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T), Kürdistan Demokrat Partisi- Kuzey (KDP-Bakur), İnsan ve Özgürlük Partisi, Azadi Partisi ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP)'den oluşuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.