Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mersin’de iki günde üç hekim koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Mersin’de son iki günde anestezi uzmanı Kemal Aslan (52), genel cerrah Doğan Yıldırım (75) ve dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. Soyer Şimşek (70), koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybetti.

Toros Devlet Hastanesi’nden emekli olduktan sonra işyeri hekimi olarak çalışan genel cerrahi uzmanı Dr. Doğan Yıldırım, 20 gün önce koronavirüse yakalandı. Doğan Yıldırım, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yoğun bakıma alındı.  Üç çocuk babası Yıldırım, dün hayatını kaybetti.

Özel bir hastanede çalışan Anestezi Uzmanı Kemal Aslan da 20 gün önce koronavirüs nedeniyle Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırıldı. Anestezi uzmanı Kemal Aslan tedaviye rağmen dün yaşama veda etti.

Uz. Dr. Soyer Şimşek ise 20 gün önce koronavirüs testi pozitif çıktığı için Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye altına alındı. Yoğun bakım ünitesine alınan evli ve üç çocuk babası Şimşek, bugün hayatını kaybetti. Mersin’de iki günde koronavirüsten yaşamını yitiren doktor sayısı üç oldu.

Üç doktorun ölümüyle birlikte koronavirüs nedeniyle Mersin’de hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin sayısı yediye yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.