Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan emaneti ehline bakın nasıl veriyor?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Adalet ve Kalkınma Partisi ile yakın ilişkiler içerisinde bulunan Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanması üzerinden, partinin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liyakat anlayışını sorguladı.

“Siyasi değerlendirmelerde din, inanç referansları kullanmaktan ömrüm boyunca kaçındım, yanlış bulurum. Din ve devlet işlerinin ayrı tutulması demek olan Anayasa’daki laiklik ilkesine içtenlikle bağlıyım. Ancak Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanması ve üniversitenin buna gösterdiği tepki bende Süleyman Demirel’in bu gibi durumlarda sık sık baş vurduğu “Emaneti ehline verin, insanları adaletle yönetin” cümlesini çağrıştırdı […] Dediğim gibi, benim siyaset alanında dini referanslarım yok, bundan kaçınırım. Ama Erdoğan’ın var. AK Partililer’in büyük çoğunluğunun da var. Devlet yönetimine, siyasete dinsel referanslar veriyorlar sık sık. Buradaki ideolojik tutarsızlığı tartışmaya açmak adına bu hatırlatma ve bu soru zorunlu oldu: Erdoğan emaneti ehline böyle mi veriyor?” diye soran Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.