Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni yılla birlikte yapılan zamları Ankara’da vatandaşlara sorduk: “Zamlı maaşımı almadan diğer zamları ödemeye başladım”

Haber: Meryem Zelal Direkçi & Özgür Özdemir

Enflasyon oranlarının açıklanmasının hemen ardından 1 Ocak 2021 yılı itibariyle geçerli olacak zamlar belli oldu. Otoyol ve köprü geçişlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında, elektrik yüzde 6, doğalgaza ise yüzde 1’lik bir zam yapıldı. Alkollü içeceklere ise yüzde 17 oranında özel tüketim vergisi (ÖTV) zammı getirildi. Yeni yılla birlikte yapılan zamları Ankara’da vatandaşa sorduk. 

Medyascope’a konuşan vatandaşlar, zamlarla birlikte gelen hayat pahalılığından şikayetçi. Vatandaşların birçoğu asgari ücrete getirilen zamma sevinemediklerini, henüz zamlı maaşlarını almadan zamlı faturalarını ödemek zorunda kaldıklarını belirtti. Yaşam şartlarının daha da kötüleştiğini söyleyen bir vatandaş, “Zamlı maaşımı almadan diğer zamları ödemeye başladım. Hayatım çalışmakla geçiyor başka hiçbir şey yapamıyorum. Genç biriyim, araba almak istiyorum ama geceleri sadece onun hayalini kurup uyuyorum, fazlası yok” dedi. Kızı ile birlikte yaşayan bir kadın ise “Kızımla birlikte asgari ücretle hiçbir sosyal faaliyetim olmadan sadece yaşıyorum” sözleriyle zamlara tepki gösterdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.