Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’da, içinde 62 kişinin olduğu uçak denize düştü

Endonezya’da, mürettabatla birlikte 62 kişiyi taşıyan Boeing 737 model uçak, başkent Cakarta’dan havalandıktan kısa bir süre denize düştü.

Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağı, kalkıştan sadece dört dakika sonra radardan kayboldu. Mürettebatla birlikte, içinde 62 kişinin olduğu bildirilen uçağın denize düştüğü açıklandı. 130 yolcu kapasiteli uçakta yedisi çocuk, üçü bebek 50 yolcu ve 12 kişilik mürettebat bulunuyordu.

CNN TÜRK’e konuşan Endonezya Büyükelçisi Mahmut Erol Kılıç, düşen uçakta Türkiye’den yolcu bulunmadığını duyurdu. Endonezya Donanması, uçağa ulaşmak için çalışmalara başladı.

Uçuş takibi sitesi Flightradar24.com’a göre, uçak aniden üç bin metre irtifa kaybederek denize düştü. Görgü tanıkları, uçak düşerken en azından bir patlama sesi duyduklarını belirtti. BBC’ye konuşan Endonezyalı bir balıkçı kazayı “Uçak şimşek gibi denize düştü ve suyun içinde patladı” diyerek anlattı.

Denize düşen 26 yıllık Boeing 737, aynı firmanın ürettiği ve daha önce adı iki ölümlü kazaya karışmış olan 737 MAX modeliyle aynı değil.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.