Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: En önemli sorun enflasyon, çözüm bulmak Erdoğan’ın işi

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta çıkan yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, 8 Ocak Cuma günü Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski ile görüşmesini değerlendirdi.

“En önemli sorun enflasyon, çözüm bulmak Erdoğan’ın işi” başlıklı yazısında Yetkin, “Bu enflasyon ve işsizlik oranlarına rağmen, araştırmaya katılanların yüzde 42,9’u bugün cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor. Bu oran ilk turda gerekli olan yüzde 50+1’in altında olsa dahi şu anda Erdoğan’ın karşısında onu zorlayacak bir rakip görünmüyor. CHP’li (Cumhuriyet Halk Partisi) belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, beğeni oranlarıyla Erdoğan’ı yakalıyor görünse de iş cumhurbaşkanlığı seçimi söz konusu olunca henüz istikrarlı bir tablo görünmüyor. Kadir Has Üniversitesi araştırması bulgularına göre, bugün seçim olsa, kararsızlar dağıtıldığında AK Parti yüzde 38,3; CHP yüzde 27; İYİ Parti 11,8; HDP 10,8 ve MHP 10,0 oy alacak gibi görünüyor. Yani iktidara güven düşüyor ama muhalefete güven de yükselmiyor. Kararsız ya da yanıt vermeyenlerin yüksekliği de dikkate alındığında bu tablo Türkiye’nin bir seçim atmosferinde bulunmadığına da işaret ediyor. Özetle vatandaşlar, enflasyon, hayat pahalılığı ve işsizlik gibi sorunların erken seçim yerine, devamlılık içinde Erdoğan’ın hataları düzeltmesi yoluyla çözülmesini bekliyor. Ne de olsa halk çözüm ruhsatını 2023’e dek Erdoğan’a verdi ve Erdoğan yönetiminde bu duruma geldik” dedi.

Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.