Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’un su sorunu (5) – Prof. Dr. Doğanay Tolunay: “Yağışlar başladı diye kuraklık krizinin veya su kıtlığının bittiğini düşünmemek gerekiyor, rehavete kapılmadan su tasarrufu yapmaya devam etmeliyiz”

Haber: Hazar Dost & Senem Görür

İstanbul’da 2020’nin Kasım ayından bu yana süren “su krizi” tartışmaları İstanbullular’ın akıllarında soru işaretleri yaratırken “Ne kadar suyumuz kaldı?” sorusunun da gündeme gelmesine neden oldu. İstanbul’da hafta sonundan itibaren etkisini gösteren yağmur sonrası barajlardaki doluluk oranı yüzde 5 seviyesinde arttı. 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı, 8 Ocak günü yüzde 19 seviyesinde ölçüldü. Yurt genelinde 9 Ocak Cumartesi gününden itibaren etkili olan yağmurla birlikte barajlardaki doluluk oranı, 13 Ocak Çarşamba günü itibariyle yüzde 24,66’ya ulaştı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay, İstanbul’da hafta sonundan itibaren etkisini gösteren yağışlı havanın barajlara etkisini Medyascope‘tan Hazar Dost ve Senem Görür’e anlattı.

Prof. Dr. Doğanay Tolunay ile söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.